Friday, May 6, 2011

freaky friday :)


hello readers.
hmm boring lah. knpe boring? entah aku pun tak tahu. esok exam. aku risau nie. aku tak nak dpt result yg teruk lagi. tapi risau risau pun aku nk gak update blog :p
takpe nak release kan stress skjp. yelah gugup doh nk exam. nnt tk dpt best result confirm kne bebel. hesh never mind. you can do it lynn :)

btw, aku just nak crite. haritu aku and member of 3A ade buat experiment. haha lawak lah. punye la excited nak buat experiment. yelah masing2 nak jadi doktor kan. so semua dah perasan kononnya jd doktor time tu. haa doktor apenye. nasib baik ambulance tk dtg tau. ade accident yg berlaku. haha :p ni yg aku nak cite.

lepas bonda tersayang bg arahan ape lg semua g amik barang. aku group dgn eyra euqien izyan and dekcik. kite org ni tak lah pndai mne nk buat experiment tapi kecoh je lebih. tahu sbb ape kecoh? haa sebab acap duk amek gmbar. kite org mmg tak boleh nmpk kamera mesti nak snap pic :P itulah die pelajar 3amanah (:

then tgh kelam kabut amik barang semua dah ready nak buat nie. excited gile. tiba tiba test tube yg eqin pegang bomm pecah ! ohh tidak. menjerit aku. haha. takot la weh. kot kot kne muka ke. hbs tahi lalat aku :p haa ape lg semua kecoh duk kumpulkan kmpln kite org. haha tapi yg plg best kite org tk rase bersalah pun. buat relaks je :) actually salah kite org sbb tak bce instruction betul2. spatotnye calcium carbonate kne cmpur dgn limewater. tapi kite org g cmpur dgn potassium magnate. hahha ape lah. mcm mne nak jd doktor ni. nsb baik eqin tak ape2.
okay ini sebelum test tube pecah, sempat lagi tu nak pose :)

tgk tu muka aku smgt je. mcm lah tahu sgt :p

haa, kan dah pecah. ayokk sape buat.(pdhl group aku tu)


ni sebelum pecah. nmpk tak purple colour tu air die naik. tu yg buat pecah bile dah cmpur dgn galena.

dah pecah bukan nak rase bersalah. amik gmbar je lg :p
*teacher tak marah. yay yay

lepas dah pecah tu. kite org kne buat yg lain. aduh aku takde mood dah. yelah takot pecah lg kot. gegel aku. hahaha. takpe kuatkan sn=mgt demi pelajaran aku pun teruskn. cehh ayat nak best je. tibe tbe en group qayyum punye pulak pecah. haa aku igt group aku je yg salah rupanya dorang pun sme. kesian :p

tgk tu confident je, last last pecah jgak :p

cehh pndai sgt lah korang? hehe joke joke
korang mmg pandai (:

group dorang okay tak buat salah pun.
good job guys :)

group imanina pun okay, tgk tu khusyuk gile jaz.

ni contoh yg bagus mendengar kata guru. tak mcm 
group aku dgn qayyum :p

fham ke tu hisyam? poyo je muka last last
pecah jgak :p

group ikhwan nyaris2. tapi sempat diselamatkan.
haha tggi lagi epul :p

torg tgh sibuk buat experiment aku ngn dekcik sbuk
duk amik gambar. haha.

nmpk tak aku? aku dgn syafiq.

muka budka2 yg bersalah :p comel ape. haha

hee bestie :)
bonda of 3amanah
serious gile sporting :)

ni yg buat aku marah nie. aku kne lap tau. huahua.
takpe calon isteri yg baik :p
*sudah ditempah

actually bukan salah kami sebenarnya. potassium magnate tu tak boleh gune. lgpun kite tak boleh letak je test tube tu atas bunsen burner, kne gerak2 kan sikit. huh selamat. then test tube pun tak sepatotnye pecah teacher ckp. mgkn test tube tu dh lme tersimpan. pape pun nasib mmg baik semua selamat dan takde ambulance yg dtg, hehe berkat doa yg kite bce sblm mulakan pelajaran kan? heheh tp mmg best. kenangan yg melucukan :)

thats all from me, byee esok exam nak study ni. wish me luck :)
iloveyou honey.



Wednesday, April 27, 2011

OMG, serious?


hellooo :)
assalamualaikum :)
goodevening :)
hyeee :)
ehh sudah sudah. melebih pulak aku nie. hahha. btw, aku bru lepas mandi nie. haaa wangi kan? ape tak wangi? something wrong with your nose :p
okay tadi mmg best kat sekolah. first time aku and budak2 kelas kne pergi bilik gerakan. pengetua nak jmpe. what? principal want to meet us? haa cuak kot aku time dgr pengumuman tu. tapi relaks lah. budak comel kne cool : ) haha :P
actually, pengetua jmpe sebab nak bincang pasal prestasi akademik kite org. yelah exam haritu result tak memuaskan. dah bincang semua aku nk suarakan pendapat tapi tak berani. tett. :p
then lepas dah keluar bilik gerakan belajar komsas. group qayyum buat pembentangan. lepas rehat mmg best.
hoho yelah cikgu takde. then budak ERT 3a
3b dduk dlm blik media. ahh nyaman gile (:
kite org tgk tv, main congkak, chess mcm2 lah. plg best blik media tu dah mcmm rumah kite org dah. siap baring sekali and bukak tdung. opss jgn bg thu sape2. hehe ala takpe budak laki takde time tu.
then nyanyi lah dlm tu. loceng pun bunyi. alahh tak best nk dduk dlm blik media lg. hehe, time nak keluar lagu kerspatih pulak kat radio Era. ape lg semua nyanyi. jangan lagi kau sesali keputusan ku... smpai lah dlm kelas aku nyanyi lg. fveret song kan :)
okay next aku belajar agama. best, ustazah gempak tau. rugi lah tak dpt ustazah intan yg ajar -_-

lepas agama turun g makmal. haa ni yg aku nak cite. time masuk dlm makmal teacher nmpk mcm moody je. aku dah rase tak sedap hati. tapi aku buat don't know je. izyan pun rase ape yg aku rase time tu.
then dh buat experiment loceng pun bunyi. kite org nak keluar dah ni tapi teacher hafiza sruh tggu dulu. ouhh tidak perasaan aku lagi cuak. walaupun aku tak buat salah tapi mesti ade benda penting yg teacher nk ckp.

mule2 teacher tnye smlm spe yg jd? semua diam especially girl. yelah kite org tak tahu apa2 kan. then baru aku teringat smlm acap kaki die kejang. patot lah die pkai tongkat tadi. kesian asyraf. disebabkan kaki die kejang terus susah nak jln. then kite org kne ceramah dgn teacher. ape yg diceramahkan korang tak yah tahu lah. biarkan benda ni hanya kami yg tahu. and menyesal pun ade jgk. sedih pun ade. geram pun ade. tapi entah la.
ni die acap, hensem tak? haha. kesian die tak tentu 
pasal kena pkai tongkat.

apa apa pun kesimpulannya kat sini nak cari kawan time senang mmg senang. tapi nak cari kawan time kite susah. teramatlah susah. dlm 10 org kwn kite 1 orang pun susak nak cari time kite dlm kesusahan. takpe lah. setiap yang berlaku ade hikmahnya. benda ni semua mengajar aku and kawan kawan yg lain erti persahabatan yang sebenar. and yg paling penting buat setiap perkara kne ikhlas :)

to acap : kalau kau bce blog aku nie, aku harap kau cepat sembuh. jgn lupe mkn ubat. and sorry jgak aku tak tahu nak beri bantuan apa. cuma doa sahaja yg aku boleh berikan utk kau. take care yaaa :)

asal ade gmbar nie? hahha saje je. 
to have fun kite org kan comel :)

okay thats all from me today. byeee


Monday, April 25, 2011

Petrosains Klcc :)

hello readers :) haiyoo mish you guys lorhh, haa haa tak sbar nak updated blog nie. bnyk sgt gmbar aku nak letak, hehhe :P btw, lame gile aku tak post kan? busy lahhh. kerja sekolah folio buat cerpen multimedia sejarah lagi and exam. ouchh ! tidak exam 7th may nieh. aduduh dah la tak study lagi. takpe takpe lupekan sebentar kerisauan tentang exam. meh meh aku nak cite nie. hee hari tu pada 14 APRIL 2011 budak kelas 3a+3b pergi petrosains. wahhh bestt gile gile babe (:

malam sebelum pergi petrosains tu kan, aku tak boleh tidur tau. hahha dah berangan nak amik gmbar lah nak makan sama sama. hesh boleh pulak mcm tu kan. kelakar dehhh. pagi tu bangun excited je nak ke sekolah. yelah nak g jalan2 kan mmg la excited. cube pagi tu bgun terus belajar sejarah tett mesti tak smgt. sape setuju? agkt tgn mcm usop wilcha :p

then pagitu kne belajar seni pulak, alahhh, boringnye. hhee pastu cikgu suh jwb soalan pulak lg lah boring. kat kertas soalan tu dah ternampak klcc. dush lynn lynn tak habis2 lagi (: then dlm pkul 8.40 pergh huru hara semua turun bawah tgk2 cikgu takde lg. hahhaha padan muke. tulah semangat sgt :p lepas amik attendance(betul ke eja?) semua gerak naik bas. berbunga riang hati aku time tu. hehe. then dlm kul 9 lebih kami smpai klcc. haa part ni best aku igt lagi ape yg syakir afiq ckp. ' weh klcc weh' hahaha semua org gelak. mcm jakun sgt je die tu. then baru turun bas je dh amik gmbar. hish kan betul ape yg aku bygkn mlm sebelum tu. mmg tak henti2nye kite org amik gmbr. hoho, actually dlm bas dah amik gmbr. :p

then kite org g tgkat 4 kumpul depan kinokuniya. haa kecoh babe. hahha nak pergi tandas lah haus lah nk amik gmbar lah. relaks kawan2. jgn risau aku ade :P wueks geli mak. cikgu suruh g breakfast dulu lepas tu dlm kul 11 kumpul blik depan petrosains. ape lagi semua bersurai. mcm anak ayam kehilangan ibu :P haha guys jgn marah tau. to have fun je ni. aku g breakfast kat mcd je. murah+jimat. heheh yelah takde sape nk belanja aku. *actually ade tapi aku tolak :P okay lepas breakfast kami take picturee ! yes ni mmg aku suke.

dalam bas duduk sebelah eyra (:

tgk baru masuk klcc dah amik gmbar, heheh cheese..

haa ade lagi, hehe jgn boring tgk gmbar comel kami tau.
izyan aina aku ada aqin.
*eqin beli twister kat skolah then bw g klcc :p

tgk tu dah la pkai bju sekolah pastu pergi kacau lalu lintas klcc. haha takpe klcc kami punyer :)
shida aku dekcik eqin eyra izyan

lepas makan kite org naik atas then tgk, kite org dpt tiket. yeah bestnyeee :)

 
tgk tu muke kami, bangga gile weh. kenangan terindah :)

naik ni pun nak amik gmbar? haha kenangan with eqin :)
with syafiq, heheh comell tak?

alah, bro asal tinggi sgt. terase pendek pulak. hoho nazifah tak moh marah tau amek gmbar je nie.
me wif nazren (:
tgk betul betul. mak aku dan mak aina ckp muke kite org same?
same ke? hehe tahi lalat berbeza.
aina loveyou

ehehe comel je kami, hah perasan korang jgn muntah tau.
huhu wif syukriah :)

okay ni time kat dlm petrosains dah.cm budak budak je kite org nieh :p


 
aina asal pendek sgt? haha

arghh makan wan dan izyan :p

teacher pun nak pose jgak, hehe mesti lah kan.


part ni plg best, main bola. tepis dengan tgn je. best tau kami menang. hoho peace :)

haha ikhwan, sejuk gile weh dlm nie. rugi lah sape tak rase -_-

 ni apesal nie? hahah pdn muke :p

haa tgk lepas masuk dlm benda tu hbs tdung jd tak betul. huhu lawa tak?
tett perasan
photographer by: azri hakim

okay lepas jalan sepuas puasnya. kite org g makan pulak. lapar sgt dah time tu. haha mkn mcd lagi lah. murah + jimat. lepas mkn g solat then balik. ade gmbar lg ni tggu jap.

haha tgk lah nazren dah terlalu lapar :p

kecohnye anakanda bonda ni semua kan?
teacher tak ready time nie :)

okay ni baru cun semua pndg kamera?
eh jap asal aku sorang perempuan kat bawah? haha
 
cehh pyo je semua tgk tu muke aku kat ketiak acap :p

mmg terbaik lah dorang nie, boleh jadi pelakon


ikhwan menyibuk, hoho joke joke. sweet :)

with bonda tersayang, lawaa (:

ape masalh si nazren dgn acap pun tak tahu lah, hesh.

acap ditikam oleh izyan, hahha ikhwan dtg dari belakg utk mengucapkan terima
kasih kepada izyan lalu memeluknya.
haha aku je cool :)


tggu bas, nak balik dah. penat tapi sempat amik gmbar lg kan?

hhaha geli je aku tgk, tapi kelakar lah acap :p

hehe, malu lah sape amik nie? haa amik kau nmpk jerawat :p

malu lagi, hehe tgk tu aku kne bw beg nikon azri. hish penat tau.
*joke joke

okay okay the last one, cntik gile jam kami kan?
G-shock bhai. qayum adalah pengedarnya :0

tertinggal satu gmbar tak senonoh, haha tak lah
aku dtg dari belakang secara tibe2 je. kesian syafiq

syuhada with syakir, sweet tak? mcm kapel kan :)

the last one :)

okay thats all from me, haa too many pictures kan? tu ade lg tapi aku penat dah nie. hehhe ni lah kenangan paling sweet, rase nak je lagi mcm nie. lepasPMR insyaAllah kite org pergi lg. dekat tempat lain pulak. okay bbye readers hope you enjoy my entry :)