Friday, March 25, 2011

not funny but interesting

hello my dear readers ! how are you? I'm fine thank you. Haha mcm lah korang tnye balik aku fine ke tak, takpe aku jawab je. tak salah kan? kan kan? salah ke? lantak lah korang, bnyk songeh pulak -_-"

Duduknya saya di hadapan komputer Samsung pada hari ini adalah untuk menceritakan kepada anda semua tentang apa yang telah dipelajari oleh saya.
haaa, amek kau A+++ punye bahasa, kalau cikgu rugayah dgn cikgu zinatul bce ni mesti dorang suke. haha wueks perasan. okay enough enough. bile masuk form 3 je semua org excited, aku pelik tau knpe. yelah aku punye lah takot tahap gaban nak PMR tapi yg lain boleh happy. Nak tahu knpe dorang suke? Sebab science chaper4. Psl ape ek? maybe ade yg tak tahu. tu psl reproduction. ohhhh, patot lah ramai suke. especially boys :)

Mule mule belajar tu gelak lah, tak kan tak gelak. kau takde perasaan belajar chapter reproduction? hahaah something wrong with you :D jap jap ni gmbr nye...

haa ni bukunye, tapi kalau korang teliti dkt baby ni punye tut tut dah ditampal kan? ingin saya jelaskan disini itu bukan perbuatan saya, tapi budak budak yg lepas.


okay inilah die chapter4 yg aku maksudkan. nak tengok yg lebih lanjut pinjam lah sesape punye buku ye..

belajar punye belajar, tekun punye tekun, gelak punye gelak. then teacher bg kite org tgk video. bagaimana sperm dan ovum disatukan. then aku belajar mcm mane bayi dibesarkan dlm perut ibu. haa, bab ni yg menyentuh perasaan aku. teacher ade tunjuk vidoe kite drpd sekecil itu dlm perut ibu. dan kini dah besar mcm nie. besar sgt kan pengorbanan ibu dekat diri kite? 9 bulan mengandungkan kite then bertarung nyawa melahirkan kite. yaa i'm very sensitive about this. aku nangis time tgk video tu. sedih bile tgk dan lihat pengorbanan ibu dekat dri kite. tapi bile dah besar mule melawan ckp mama. hmmmmm :( mama, adik mintak maaf :(
sebenarnye, dari dlm perut lg ibu dh lakukan pengorbanan buat anaknya, yelah anak dlm perut mengambil calcium yg dimakan oleh ibu. sbb tu bile dah berusia ibu akan mudah menerima sakit belakang. Okay, chapter nie mmg untuk digelak pada awalnye tetape bile belajar psl ni ianya mula menyentuh hati dan sanubariku.. 
Betapa besar dan banyaknye pengorbanan mama buat diriku. Tapi aku ni kdg kdg degil, melawan ckp mama. rasa menyesal sgt bile buat mcm tu. Ampunkanlah dosa hambamu ini yaAllah. Aku ingin membalas jasa mama yg telah mengandung dan melahirakn aku juga jasa ayah yang telah membesarkan aku. Aku akan beri mereka keputusan yg baik dlm PMR yg akn aku ambil pada tahun ini. InsyaAllah aku akan buat yang terbaik dan mencapai kejayaan. Ini je cara yg dpt aku buat utk balas jasa mereka, aku tak keje lg nak bg dia org duit. So, dgn the best result je aku boleh bg. 

the most important person in my life <3

lovely person :)
*budak kecik tu anak buah aku.

mama : adik mintak maaf sgt sgt, adik tahu adik bnyk buat salah, buat mama kecil hati. melawan ckp mama. adik menyesal dgn semua tu. adik akan buat yg terabaik dlm exam thun nie. terima kasih sbb hantar adik pagi pagi pegi sekolah walaupun kdg2 mama dah lambat. thanks, sbb amek adik dari kelas nadi. walaupun mama dah penat time tu mama amek adik jugak. terima kasih yg tidak terhingga. iloveyou so muchhh mama ~

ayah: adik pun nak mintak maaf dekat ayah, walaupun adik tak berape rpt dgn ayah tapi adik tetap syg ayah. adik bnyk melawan ckp ayah adik menyesal dgn semua tu :( terima kasih sbb bnyk menghabiskan wang untuk membiayai segala keperluan adik di sekolah. adik akan buat yg terbaik dlm PMR dan insyaAllah akn bg straight A buat mama dan ayah.


iloveyou so muchhyyyy~
sayangilah mereka selagi mereka masih di sisi kita .






perfect person is not exist

aku..ingin kan dirimu dtg dan temui aku, kan ku kataKan padamu aku sgt mencinta...............

ehh, soryy soryy, syok sgt menyanyi lgu dadali tuh . hehe :)
haa, today i want to syory mory with all of you about the title. ape title die? ehh korang nie bce lah yg dekat atas tuh. bce pun mlas, ape lahhh :D
kat dunia nie takde spe yg perfect kan? setiap org buat salah. buat kesilapan. ape? korang tk pernah buat salah? Dushhhh amek kau tak yah tipu la wehhh. haha sakit ke aku tumbuk, soryy soryy :D
Actually, i've a lot of experience about friends. And today i would like to share it with all of you, can i? Mesti la boleh, dah ni blog aku kan :) before that inilah wajah insan yg bnyk mendapat pengalaman dan matang sebelum usianya -_-"
 nur liyana binti abdul khalid :)
                                             


difitnah : okay, perkara ni paling aku tak suke, and disebabkan perkaranie lah aku nangis then tak boleh tido. yelah sape tak sedih bile difitnah, dah la cite yg dibuat tidak benar. Lepas tu crite tu di sampaikan kepada guru. haa, mmg gile pns lah aku. tapi aku sabar, aku tak takot. buat ape nak takot sbb ape yg diceritekan tak benar sama sekali, so aku tak perlu takot. then, lepas aku terangkan perkara sbnr bru semuanye settle. aduhh, sedih bangat aku tau? Allah je tahu perasaan aku mase tu. 

dikutuk : perkara ni biasa kan? yelah manusia la katakan mane pernah puas hati dgn org lain, aku pun mcm tu jgak tapi at least aku bersyukur dgn ape yg aku ade and aku tak pernah mintak lebih lebih. ade yg ckp aku ni gedik lah, sombong, belagak, bajet pndai, poyo, ngade ngade dgn laki. Haahahha, pelik lah korang nie. korang sedar tak korang ckp bnd tu tapi sbnrnye korang yg bnd tu? Ngerti kamu? AKU SOMBONG? haa perkara ni mmg dah melekat dgn diri aku. aku pun tak tahu knpe. pdhl aku jmpe org semua aku senyum, kalau org tegur aku tegur blik. aku tak fhm knpe insan yg sdg mengupdated blog ini dikatakan seorang yg sombong. AKU BELAGAK? aduhh korang nie, ape yg belagaknye aku? aku ni nk belagak knpe. bknnye aku kaya mne, bknnye aku pndai mne. aku ni hamba Allah yg serba kekurangan. so takde motif aku nk belagak dgn korang lahhh. AKU NGADE NGADE DGN LELAKI? ni lgi satu perkara, confuse aku dibuatnye. yelah org ckp aku ni terhegeh hegeh nak kwn dgn lelaki. ehh hello aku kwn dgn semua org lah. laki perempuan same je, nanti bile aku tak kwn budak lelaki kang dorang ckp aku ni problem, sombong. tapi aku rapat dgn budak lelaki budak perempuan ckp aku gedik, arghh, lantak lah. janji aku tak sakitkan hati ibubapa aku.

dipulau : bnd ni happen time aku form 2. haaa sedih tau. dtg sekolah nak belajar bkn nak gadoh. tapi bile time rehat je aku rase lain. rase lain sbb kwn2 aku yg kelas lain mcm berubah dgn aku. tapi aku buat biase je maybe dorang tak perasan aku ke penat ke .its okay, tapi bnd ni berlanjutan smpai seminggu. pelik sgt. bile aku tnye dorang ckp ade sorang minah nie tak bg dorang kwn dgn aku? hmmm hancur luluh hati aku bile minah yg tak bg dorang kwn dgn aku ialah insan yg bnyk aku tolong time die masalah ngn boyfriend. sedih hampa semua ade. tapi aku tak kesah, aku buat mcm biase. tapi nangis tu ade jgak. sorang tan nak kawan dgn aku seribu lg nak kwn dgn aku. biar aku jahat dimata korang jgn jahat dimata mama ayah cikgu dan yg Maha Esa.

okay aku taknk crite pnjg pnjg sgt, nnt aku sedih. aku ngs. aku taknk igt lg semua tu. pedih sgt aku lalui semua tu. but, at the same time aku bersyukur sbb aku dah alami semua tu skrg dan aku dah ade pengalaman. pengalaman itu mematangkan kite :)
yg penting aku dah minta maaf dan aku dah maafkan org org tersebut. 
sedih sedih.....

Thursday, March 17, 2011

taylor lautner



  ouwwww, i wish to have a boyfriend like him :)
will you be mine? :)

lama tak post !

 helloooooo....
hmm lame tak post. sbb lame tak online, yelah budak nak pmr kan mane boleh bukak internet. hahha poyo gilee. 
ehh pening pulak tulisan senget. tegak je lah. 
haa, aku nak share something nie. tapi aku tak expect gile bnd ni happen tau. hmm sedih lah,
lautner dah tahu psl hbgn aku dgn evans. mule mule seem like he angry but after i explain everything he be fine.
(wahh speaking gitu) haha poyo je.
mmg terkejut gile bile die msg then ckp mcm2.
tapi biar lah, malas dh nk pkir. sbb mama ckp biar lelaki menaruh harapan dekat perempuan jgn perempuan menaruh harapan dekat lelaki
haa amek kau kne ceramah dgn mama tersayang. tapi betul jgak ape yg mama ckp tuh kan? so aku taknk fkir ni semua lg, aku nak belajar. hbs spm then msuk universiti smpai dpt jadi PENSYARAH baru fkir ni semua.
hehe ckp je lebih, pdhl tak serious mane pun.
takpe lah maybe ade jodoh aku dgn die ade lah. kalau tak takpe lah. terima je dgn redha kan ? :)
haa lg satu haritu aku punye berani crite dkt mak aku psl azri hakim. hahha hebat akk? berani tau ! korang berani? heheh. mama ckp tak kesah tapi tak yah kapel tggu lps belajar. then aku pun okay lah.


walaupun crite dkt mama psl azri hakim tapi dlm hati sbnrnye nk crite psl org laen :p