Wednesday, April 27, 2011

OMG, serious?


hellooo :)
assalamualaikum :)
goodevening :)
hyeee :)
ehh sudah sudah. melebih pulak aku nie. hahha. btw, aku bru lepas mandi nie. haaa wangi kan? ape tak wangi? something wrong with your nose :p
okay tadi mmg best kat sekolah. first time aku and budak2 kelas kne pergi bilik gerakan. pengetua nak jmpe. what? principal want to meet us? haa cuak kot aku time dgr pengumuman tu. tapi relaks lah. budak comel kne cool : ) haha :P
actually, pengetua jmpe sebab nak bincang pasal prestasi akademik kite org. yelah exam haritu result tak memuaskan. dah bincang semua aku nk suarakan pendapat tapi tak berani. tett. :p
then lepas dah keluar bilik gerakan belajar komsas. group qayyum buat pembentangan. lepas rehat mmg best.
hoho yelah cikgu takde. then budak ERT 3a
3b dduk dlm blik media. ahh nyaman gile (:
kite org tgk tv, main congkak, chess mcm2 lah. plg best blik media tu dah mcmm rumah kite org dah. siap baring sekali and bukak tdung. opss jgn bg thu sape2. hehe ala takpe budak laki takde time tu.
then nyanyi lah dlm tu. loceng pun bunyi. alahh tak best nk dduk dlm blik media lg. hehe, time nak keluar lagu kerspatih pulak kat radio Era. ape lg semua nyanyi. jangan lagi kau sesali keputusan ku... smpai lah dlm kelas aku nyanyi lg. fveret song kan :)
okay next aku belajar agama. best, ustazah gempak tau. rugi lah tak dpt ustazah intan yg ajar -_-

lepas agama turun g makmal. haa ni yg aku nak cite. time masuk dlm makmal teacher nmpk mcm moody je. aku dah rase tak sedap hati. tapi aku buat don't know je. izyan pun rase ape yg aku rase time tu.
then dh buat experiment loceng pun bunyi. kite org nak keluar dah ni tapi teacher hafiza sruh tggu dulu. ouhh tidak perasaan aku lagi cuak. walaupun aku tak buat salah tapi mesti ade benda penting yg teacher nk ckp.

mule2 teacher tnye smlm spe yg jd? semua diam especially girl. yelah kite org tak tahu apa2 kan. then baru aku teringat smlm acap kaki die kejang. patot lah die pkai tongkat tadi. kesian asyraf. disebabkan kaki die kejang terus susah nak jln. then kite org kne ceramah dgn teacher. ape yg diceramahkan korang tak yah tahu lah. biarkan benda ni hanya kami yg tahu. and menyesal pun ade jgk. sedih pun ade. geram pun ade. tapi entah la.
ni die acap, hensem tak? haha. kesian die tak tentu 
pasal kena pkai tongkat.

apa apa pun kesimpulannya kat sini nak cari kawan time senang mmg senang. tapi nak cari kawan time kite susah. teramatlah susah. dlm 10 org kwn kite 1 orang pun susak nak cari time kite dlm kesusahan. takpe lah. setiap yang berlaku ade hikmahnya. benda ni semua mengajar aku and kawan kawan yg lain erti persahabatan yang sebenar. and yg paling penting buat setiap perkara kne ikhlas :)

to acap : kalau kau bce blog aku nie, aku harap kau cepat sembuh. jgn lupe mkn ubat. and sorry jgak aku tak tahu nak beri bantuan apa. cuma doa sahaja yg aku boleh berikan utk kau. take care yaaa :)

asal ade gmbar nie? hahha saje je. 
to have fun kite org kan comel :)

okay thats all from me today. byeee


Monday, April 25, 2011

Petrosains Klcc :)

hello readers :) haiyoo mish you guys lorhh, haa haa tak sbar nak updated blog nie. bnyk sgt gmbar aku nak letak, hehhe :P btw, lame gile aku tak post kan? busy lahhh. kerja sekolah folio buat cerpen multimedia sejarah lagi and exam. ouchh ! tidak exam 7th may nieh. aduduh dah la tak study lagi. takpe takpe lupekan sebentar kerisauan tentang exam. meh meh aku nak cite nie. hee hari tu pada 14 APRIL 2011 budak kelas 3a+3b pergi petrosains. wahhh bestt gile gile babe (:

malam sebelum pergi petrosains tu kan, aku tak boleh tidur tau. hahha dah berangan nak amik gmbar lah nak makan sama sama. hesh boleh pulak mcm tu kan. kelakar dehhh. pagi tu bangun excited je nak ke sekolah. yelah nak g jalan2 kan mmg la excited. cube pagi tu bgun terus belajar sejarah tett mesti tak smgt. sape setuju? agkt tgn mcm usop wilcha :p

then pagitu kne belajar seni pulak, alahhh, boringnye. hhee pastu cikgu suh jwb soalan pulak lg lah boring. kat kertas soalan tu dah ternampak klcc. dush lynn lynn tak habis2 lagi (: then dlm pkul 8.40 pergh huru hara semua turun bawah tgk2 cikgu takde lg. hahhaha padan muke. tulah semangat sgt :p lepas amik attendance(betul ke eja?) semua gerak naik bas. berbunga riang hati aku time tu. hehe. then dlm kul 9 lebih kami smpai klcc. haa part ni best aku igt lagi ape yg syakir afiq ckp. ' weh klcc weh' hahaha semua org gelak. mcm jakun sgt je die tu. then baru turun bas je dh amik gmbar. hish kan betul ape yg aku bygkn mlm sebelum tu. mmg tak henti2nye kite org amik gmbr. hoho, actually dlm bas dah amik gmbr. :p

then kite org g tgkat 4 kumpul depan kinokuniya. haa kecoh babe. hahha nak pergi tandas lah haus lah nk amik gmbar lah. relaks kawan2. jgn risau aku ade :P wueks geli mak. cikgu suruh g breakfast dulu lepas tu dlm kul 11 kumpul blik depan petrosains. ape lagi semua bersurai. mcm anak ayam kehilangan ibu :P haha guys jgn marah tau. to have fun je ni. aku g breakfast kat mcd je. murah+jimat. heheh yelah takde sape nk belanja aku. *actually ade tapi aku tolak :P okay lepas breakfast kami take picturee ! yes ni mmg aku suke.

dalam bas duduk sebelah eyra (:

tgk baru masuk klcc dah amik gmbar, heheh cheese..

haa ade lagi, hehe jgn boring tgk gmbar comel kami tau.
izyan aina aku ada aqin.
*eqin beli twister kat skolah then bw g klcc :p

tgk tu dah la pkai bju sekolah pastu pergi kacau lalu lintas klcc. haha takpe klcc kami punyer :)
shida aku dekcik eqin eyra izyan

lepas makan kite org naik atas then tgk, kite org dpt tiket. yeah bestnyeee :)

 
tgk tu muke kami, bangga gile weh. kenangan terindah :)

naik ni pun nak amik gmbar? haha kenangan with eqin :)
with syafiq, heheh comell tak?

alah, bro asal tinggi sgt. terase pendek pulak. hoho nazifah tak moh marah tau amek gmbar je nie.
me wif nazren (:
tgk betul betul. mak aku dan mak aina ckp muke kite org same?
same ke? hehe tahi lalat berbeza.
aina loveyou

ehehe comel je kami, hah perasan korang jgn muntah tau.
huhu wif syukriah :)

okay ni time kat dlm petrosains dah.cm budak budak je kite org nieh :p


 
aina asal pendek sgt? haha

arghh makan wan dan izyan :p

teacher pun nak pose jgak, hehe mesti lah kan.


part ni plg best, main bola. tepis dengan tgn je. best tau kami menang. hoho peace :)

haha ikhwan, sejuk gile weh dlm nie. rugi lah sape tak rase -_-

 ni apesal nie? hahah pdn muke :p

haa tgk lepas masuk dlm benda tu hbs tdung jd tak betul. huhu lawa tak?
tett perasan
photographer by: azri hakim

okay lepas jalan sepuas puasnya. kite org g makan pulak. lapar sgt dah time tu. haha mkn mcd lagi lah. murah + jimat. lepas mkn g solat then balik. ade gmbar lg ni tggu jap.

haha tgk lah nazren dah terlalu lapar :p

kecohnye anakanda bonda ni semua kan?
teacher tak ready time nie :)

okay ni baru cun semua pndg kamera?
eh jap asal aku sorang perempuan kat bawah? haha
 
cehh pyo je semua tgk tu muke aku kat ketiak acap :p

mmg terbaik lah dorang nie, boleh jadi pelakon


ikhwan menyibuk, hoho joke joke. sweet :)

with bonda tersayang, lawaa (:

ape masalh si nazren dgn acap pun tak tahu lah, hesh.

acap ditikam oleh izyan, hahha ikhwan dtg dari belakg utk mengucapkan terima
kasih kepada izyan lalu memeluknya.
haha aku je cool :)


tggu bas, nak balik dah. penat tapi sempat amik gmbar lg kan?

hhaha geli je aku tgk, tapi kelakar lah acap :p

hehe, malu lah sape amik nie? haa amik kau nmpk jerawat :p

malu lagi, hehe tgk tu aku kne bw beg nikon azri. hish penat tau.
*joke joke

okay okay the last one, cntik gile jam kami kan?
G-shock bhai. qayum adalah pengedarnya :0

tertinggal satu gmbar tak senonoh, haha tak lah
aku dtg dari belakang secara tibe2 je. kesian syafiq

syuhada with syakir, sweet tak? mcm kapel kan :)

the last one :)

okay thats all from me, haa too many pictures kan? tu ade lg tapi aku penat dah nie. hehhe ni lah kenangan paling sweet, rase nak je lagi mcm nie. lepasPMR insyaAllah kite org pergi lg. dekat tempat lain pulak. okay bbye readers hope you enjoy my entry :)



Saturday, April 9, 2011

3 amanah the best and hott

mungkin ade yg tak suke dgn tajuk aku, haha ade ke? asal korang tak suke? fkir tajuk korang best sgt lah. hahha dush joke joke. 

first thing first, anis liyanaaaa saya rindu awakkk. bile nak dtg sini lg? rindu sgt2, dah la awak berjauhan dgn saya. dekat labuan pulak tu. aduhduh. nanti hujung tahun dtg sni lg tau. nak jmpe and peluk2 awak. hee ops terlebih sudah.
tweet tweet.
haa ini dia budak comel itu, rindu gile tau tau? suke tgk pipi die, hahah sme mcm sye kan. iloveyoumuchyyy~



ohh okay sudah sudah, aku dah lari dari topik ni, hehhe takpe dah terlalu rindu sgt so perasaan itu harus diluahkan kalau disimpan boleh jadi gila tau mcm org dekat sepilok tu ! haha. 
as you all know, tahun ni tahun aku... tahu ni tahun 2011 lah. and aku pun dah 15 tahun. yay dah besar. hahha. (tulis dgn perasaan yg bangga) wueks. huhu. tahun ni aku akn menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR).
apa? korang dah alami exam tu. aduh bestnye. aku ni bru nak alaminye. takot tau. aku nk dpt straight A. nak bangge kan parents and teachers :) hehhe, belajar pun belajar lah jugak tapi time happy enjoy lah sehabis mungkin kan?  3AMANAH this year mcm last year jgak. always happy dgn qayyum dan ariff. haha takde dorang sunyi weh kelas, takde aku lagi sunyi kelas :D
haha perasan, tapi betul ape tak cye tnye dieee. spe die? tak yah tahu sibuk je nak tahu hal org, gedik ! hhaa. okay lah sudah sudah hais aku ni tak habis2 dgn perasan. hari hari aku excited nak pergi sekolah. nak tahu knpe? first, mesti lah nak belajar. second rase happy bile dlm kelas tu aman je and buat lawak. bile happy2 tu rase hilang je semua stress tau. kdg2 aku dgn eyra gelak smpai perlu pergi ke tandas tau. haha korang ni fhm2 je lah buat ape ke tandas kalau dah gelak secara berlebihan. lepastu kalau happ sgt smpai lupe yg kita akan amek PMR tahun nie. haa smpai mcm tu sekali. ish ish, teruk betul 3 amanah ni lah. hehehe ni die gmbar2 kite org yg gilakk.

haaa tgk gmbar ni betul betul. penuh dgn kegembiraan tau? chilll guys :)

okay ni pulak gurls yg comel and cantik2 belaka. hahah dah dah perasan kang korang ni semua, we laugh together we share together i love you alll :))

haa, mcm mane? best tak tgk gmbar? ape tak best? eleh jeles tuh sbnrnye. haha. bru tgk dah best kan yg aku dlm kelas tu lg lah best. happening je tau. terlupa sebentar segala masalah yg dihadapi. best tau, aku harap sgt friendship kite kekal dan tahan lama. eh eh ade gmbr lg. tgk di bawah
gambar ni kite org berempat je, sbb time ni buat folio sivik. lgpun yg lain tgh busy buat kerja sekolah, rajin lah katakan. tgk gmbr aku dpn skali. comel tak? haha perasan gile. yg tdung pink tu eyra yg pkai spek tu wan and sebelah wan afiqah. :)

siapa bilang gadis melayu tak menawan tak menarik hati tiada memikat. huhu dush comelnyeee kawan aku. ni eyra classmate aku lah. duduk sebelah aku di belakang azri dan ikhwan. kite org ni pntg free gelak je. die ni pulak asal aku ckp skit je gelak. heheehe, rugi lah korang tak kwn dgn eyra. wlupun senyap tapi wuuuuu. hahah fhm2 sudah. 


dah lah bnyk sgt gmbar kang boring pulak tgk kan? eh tapi ade lg nak tunjuk, hari tu kite org buat kerja seni. kebetulan wan nor atirah bw kamera. so apa salahnye amek gmbar sekali kan? korang ckp slah? dush amekk kau =='

ni dia, hasil kerja budak 3 amanah. cantik kan? tapi lg cantik kalau takde tgn budak dua org tuh. sibuk je. haha. tak sgke pulak kami ada bakat seni, duhh perasannye. aku punye mne eh? tah la aku pun tak perasan. tapi pape pun mmg cntik, nak tgk secara real dtg DTHO pergi ke kelas 3 amanah then dkat reading corner ade :))

haa, kerja dah siap ape lg. amek gmbr lah kan kan? asyik gmbar dgn eyra je. hbs tu nak buat mcm mne dah comel sgt. tetttt perasan. eyra tak ready dlm gmbr ni kan? sbb tu aku suke. haha yg penting aku okay dlm gmbr nie. knpe aku tutup mulot haa? malu dehh aku kan pemalu orgnye =='
eh jap kat blkg tu ade syukriah :) yg belah kiri sne jazmina and hasnaa :)

okay ni gmbar terakhir, aku suke gmbar ni. candid lah katakan. aku tgh bukak buku pun org nak amek gmbr. hahha hesh tu belum lg yg minta autograf? ahh ade ke yg mintak? takde pun sbnrnye, aku tipu jeh. suke gile lah gmbar ni. tak tahu knpe? looks natural gituh :)


okay sekian, itu saja dari saya. tgk lah gmbar2 di ats ye. and beri comment. nak comment dlm hati pun boleh. hee byee readers ilove you ~


kenape semua ini harus berlaku?

guys, hello readers !
hmmm aku nak taip pun takde mood nieh, sedih yg teramat amat. kenape mggu lepas menjadi minggu yg paling buruk dan yg plg sedih pernah aku alami?
kenape? why should all this happen? i can't understand it. hmm yaAllah tolonglah hambamu ini. Aku tak larat nak tanggung ni semua sorang2. lepas satu, satu lg masalah yg dtg. kenape? aku tak suke. aku taknak bnd ni semua mengganggu pelajaran aku. aku nk fokus belajar tapi susah bile fkirkn bnd ni semua.

okay dear readers, aku mmg tak boleh nak crite ape yg berlaku. aku just buat kesimpulan dan pengajaran je. hmm nak puaskn hati semua org susah kan? tapi knpe utk tidak memuaskan hati semua org teramat lah sng? kenape org senang nmpk kesalahan aku? tapi dorang tak nmpk kesalahan diri msing2. jahat sgt ke aku nieh? hina sgt ke aku nie? smpai takde spe nk jge perasaan aku lg. aku manusia jugak yg buat salah dan kesilapan. semua org buat kesilapan. dan kita perlu meminta maaf dan dimaafkan. yes i know, its hard for you to accept all this right? me too, i really didn't expect this can happen. kite selalu tak menduga dan menjangka perkara buruk yg akn berlaku kan? inilah dia, aku tersepit di tengah tengah, aku tak tahu nk buat mcm mne. semua org menyalahkn aku disebabkn aku yg bg thu bnd tu. tapi pernah tak dia orang (mereka yg terlibat) fkir tak semestinya org yg menjadi mgsa tak bersalah dlm sesuatu perkara tersebut. kdg2 mereka lebih bersalah dri org yg membuat cerita itu. hmm, aku nk ckp ape lg pun tak gune. bnd dah berlaku kan. takpe lah, i take it as a lesson. lepas nie, aku tak nak amik tahu lg psl diri die dan kekasih hati die. and aku sedar soal hati dan perasaan tak boleh main main.

hmm, die sedih tgk org yg die syg kecewa. tapi pernah tak die terfikir org yg menyayangi diri die lg sedih bile die ambil berat psl org lain dan tak peduli tentang diri org itu? takpelah, susah susah susah. kite tak tahu hati budi msing2, so bile bnd ni dah happen bru aku sedar. perkara ni semua mematangkan aku lg, lepas ni aku perlu lebih berhati hati bile berckp tentang org lain. dan aku takkn crite ape2 lg dkt org lain accept nor syuhada. i only trust her right now. everything happen must be a reason and i can see the reason why all this happen. Allah nak membantu aku melupakan diri die, dah 9 bulan aku tggu die tapi die tak pernah amik kesah semua tu. so mungkin dgn perkara ni aku sng nak lupekan sweet moment aku dgn die sepanjg 22 mei-18 julai 2010. insyaAllah dgn izinmu aku akan berubah dan aku akn melupakan semua ini.

thank you so much to Pn.Norhafiza. she helps me a lot. die mmg seorg guru dan emak yg prihatin dan memahami perasaan seorg remaja. teacher, terima kasih bnyk2 atas nasihat yg diberikan, saya akn gunekn semua itu sebaik mgkn. terima kasih atas segala galanya, teacher dah sedarkn saya dari kesilapan. mgkin kalau bnd ni senua tak terjadi sye takkn sedar prngai buruk sye. saat berada dlm dakapan mu tak tahu nk menggambarkn betapa tenangnye perasaan masa itu. hanya Allah yg maha Mengetahui. teacher tak putus2 beri kata smgt dkt sye kan? terima kasih bnyk2. jasa baik teacher hanya Allah yg dpt membalasnya. thanks bonda, iloveyou~

syuhada, thanks jugak tau, kau lah satu satunya kawan yg betul2 memahami perasaan aku. kalau takde kau time tu mgkin aku boleh jd gila. serious tak tipu. thanks tau, kau always support aku advice aku. tak pernah menyalahkan aku. always back up aku, tegur mne kesalahan aku. thank you so muchh. i hope our friendship stay forever.
we look like twin right? iloveyou sis <3


eyra, thanks too for helping me. kau pun always bg aku nasihat, kata semangat. bile aku rase sedih rendah diri mesti kau naikkan blik semangat aku. mesti kau happy kan aku blik. thanks baby, i really appreciate it. walaupun kau ni pendiam tak bnyk ckp tapi kau lah best friend yg terbaik. i'm happy to have a best friend like you :) 
tgk tu betapa comelnya kami :) haha, jgn marah aku bru nak chill nie


dekcik, woi kau kat mane? haha jgn marah syg. kau pun terima kasih bnyk2 always ckp yg zul still syg aku lg kan? tapi aku rase ape yg kau ckp tu dah tak betul. die tak akn suke aku lg. takpe, i'm okay with it. thanks tau, time aku nangis dlm makmal haritu nsb baik kau ade. kau tenangkan aku. kalau kau takde time tu tak tahu lah aku. thanks so much, you always give me good advice. i'm happy to have a small freind like you babeh :)


atiqah syahirah bini rosmi >3


ikhwan, baby baby baby ohh yeah. haha jgn marah weh. gurau je. aku bru nak happy nie. walaupun kau tk bg advice dkt aku tpi kau always make me smile :) kalau kau takde jgk time dlm makmal haritu aku takkan happy skit. aku akn terus nangis, tapi bile dgn lawak kau tuh aku rase hlang skit perasaan sedih tu. thanks tau buat aku happy dgn senyuman kau yg comel tu :D ehh kau jgn marah, aku ckp jujur nie. sorry jgak tau aku selalu ejek kau, ala kau pun selalu ejek aku kan? so kne balas balik. haha joke joke. 
gambar di atas diterbalikkan atas sebab2 tertentu. hehhe, ni haa justin bieber kelas aku. comel kan? wueks perasaan comel lg org tuh. haha okay ikhwan kau mmg comel =='

thats all from me, hope you all semua take my post sebagai pengajarn jugak. be careful after this utk berkata kata. nanti org tak suke dgn kite. but as I said before. biar manusia tak suke kita tapi jgn biarkan Allah, parents and teachers tak suke kite. manusia tak suke kite tu normal. dorang bnyk msalah sbb tu asyik tak suke org jehhhh. byeee